Sommelier
Gdzie jest dostępny kurs | Opis i cena kursu | Planowana data rozpoczęcia | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Olkuszu ul. Fr. Nullo 20, 32-300 Olkusz tel.: 32 643 16 55 tel. kom.: 697 818 688 e-mail: olkusz@zdz.katowice.pl www: www.kursy.olkusz.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Sommelier
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 30
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
nabycie wiedzy i zdobycie umiejętności potrzebnych do wykonywania zwodu sommeliera Efekt kształcenia
Absolwenci kursu nabędą wiedzę oraz umiejętności z zakresu: Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pyskowicach ul. Powstańców Śląskich 7, 44-120 Pyskowice tel.: 32 233-31-59 tel. kom.: 697-818-702 e-mail: pyskowice@zdz.katowice.pl www: www.kursy.pyskowice.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Sommelier
Cena kursu: 960.00 zł
Ilość godzin: 16
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
nabycie wiedzy i zdobycie umiejętności potrzebnych do wykonywania zwodu sommeliera Efekt kształcenia
Absolwenci kursu nabędą wiedzę oraz umiejętności z zakresu: Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Rybniku ul. Klasztorna 14, 44-200 Rybnik tel.: 32 433 26 00 tel. kom.: 607 886 553 e-mail: rybnik@zdz.katowice.pl www: www.kursy.rybnik.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Sommelier
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 30
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
nabycie wiedzy i zdobycie umiejętności potrzebnych do wykonywania zwodu sommeliera Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę oraz umiejętności z zakresu: Tematy zajęć
- charakterystyka i warsztat pracy
- charakterystyka wina
- (Le Nez du Vin)
- prace w winnicy - zadania człowieka - terroir - znaczenie klimatu i gleby w uprawie winorośli
- alkoholowa, maceracja węglowa, jabłkowo-mlekowa, szaptalizacja
- winnica, zbiór, transport, rozgniatanie, odszypułkowanie, sedymentacja, proces fermentacji, maceracja, kupażowanie, klarowanie, dojrzewanie
- powstawanie win słodkich
- Chardonnay, Savignion Blanc, Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Grigio, Viognier
- Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Tempranillo, Nebiollo, Sangiovese, Malbec, Zinfandel
- umiejętność odczytania i interpretacji
- właściwości zdrowotne - pływ wina na organizm
- jakość wina
- degustacja opisowa i w ciemno, analiza wzrokowa, zapach i smak
- etapy, cel dekantowania, jakie wina dekantujemy
- zasady doboru odpowiednich kieliszków
- serwis wina ze względu na serwowany rodzaj wina
- dobór temperatury wina
- w jaki sposób przechowywać wino, by nie traciło swoich właściwości
- zasady łączenia
- style sterowanych win
- alkohole na bazie wina, drinki
- zasady obsługi gości Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Suchej Beskidzkiej Rynek 16, 34-200 Sucha Beskidzka tel.: 33 874 43 81 tel. kom.: 697-818-718 e-mail: suchab@zdz.katowice.pl www: www.kursy.sucha.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Sommelier
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 30
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
nabycie wiedzy i zdobycie umiejętności potrzebnych do wykonywania zwodu sommeliera Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę oraz umiejętności z zakresu: Tematy zajęć
- charakterystyka i warsztat pracy
- charakterystyka wina
- (Le Nez du Vin)
- prace w winnicy - zadania człowieka - terroir - znaczenie klimatu i gleby w uprawie winorośli
- alkoholowa, maceracja węglowa, jabłkowo-mlekowa, szaptalizacja
- winnica, zbiór, transport, rozgniatanie, odszypułkowanie, sedymentacja, proces fermentacji, maceracja, kupażowanie, klarowanie, dojrzewanie
- powstawanie win słodkich
- Chardonnay, Savignion Blanc, Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Grigio, Viognier
- Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Tempranillo, Nebiollo, Sangiovese, Malbec, Zinfandel
- umiejętność odczytania i interpretacji
- właściwości zdrowotne - pływ wina na organizm
- jakość wina
- degustacja opisowa i w ciemno, analiza wzrokowa, zapach i smak
- etapy, cel dekantowania, jakie wina dekantujemy
- zasady doboru odpowiednich kieliszków
- serwis wina ze względu na serwowany rodzaj wina
- dobór temperatury wina
- w jaki sposób przechowywać wino, by nie traciło swoich właściwości
- zasady łączenia
- style sterowanych win
- alkohole na bazie wina, drinki
- zasady obsługi gości Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Żywcu ul. Sienkiewicza 65, 34-300 Żywiec tel.: 33-861-43-46 tel. kom.: 697-818-746 e-mail: zywiec@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zywiec.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Sommelier
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 30
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
nabycie wiedzy i zdobycie umiejętności potrzebnych do wykonywania zwodu sommeliera Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę oraz umiejętności z zakresu: Tematy zajęć
- charakterystyka i warsztat pracy
- charakterystyka wina
- (Le Nez du Vin)
- prace w winnicy - zadania człowieka - terroir - znaczenie klimatu i gleby w uprawie winorośli
- alkoholowa, maceracja węglowa, jabłkowo-mlekowa, szaptalizacja
- winnica, zbiór, transport, rozgniatanie, odszypułkowanie, sedymentacja, proces fermentacji, maceracja, kupażowanie, klarowanie, dojrzewanie
- powstawanie win słodkich
- Chardonnay, Savignion Blanc, Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Grigio, Viognier
- Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Tempranillo, Nebiollo, Sangiovese, Malbec, Zinfandel
- umiejętność odczytania i interpretacji
- właściwości zdrowotne - pływ wina na organizm
- jakość wina
- degustacja opisowa i w ciemno, analiza wzrokowa, zapach i smak
- etapy, cel dekantowania, jakie wina dekantujemy
- zasady doboru odpowiednich kieliszków
- serwis wina ze względu na serwowany rodzaj wina
- dobór temperatury wina
- w jaki sposób przechowywać wino, by nie traciło swoich właściwości
- zasady łączenia
- style sterowanych win
- alkohole na bazie wina, drinki
- zasady obsługi gości Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA |