Hiszpańskie smaki 2016-1-PL01-KA102-023400
Informacje o projekcie:
Cel projektu: podniesienie kompetencji w zakresie przedsiębiorczości poprzez poszerzenie wiedzy i umiejętności 10 uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Żywcu - kierunek kucharz
Rezultaty projektu:
-
wzrost umiejętności zawodowych uczniów pozwalających na efektywne poruszanie się po rynku pracy,
-
wydanie uczestnikom projektu certyfikatów potwierdzających odbycie stażu zawodowego, które pozwolą na międzynarodową rozpoznawalność kwalifikacji i transfer kompetencji,
-
wzrost umiejętności językowych i mobilności uczestników stażu zawodowego
Działanie: w ramach projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe
Okres realizacji: 01.12.2016-30.11.2017
Wartość projektu: 91 993,00 PLN