Europejski smak i moda w dobrym guście - nr ESF01-2012-1-PL1-LEO01-27586

Cele projektu: podwyższenie kompetencji zawodowych uczestników, poznanie technik zawodowych nierealizowanych w trakcie kształcenia szkolnego, podwyższenie kompetencji językowych, poszerzenie zakresu tematycznego o nowe obszary kształcenia w branżach objętych projektem, wykorzystanie przez uczniów zdobytych doświadczeń w codziennej pracy oraz wsparcie procesów innowacji i wykorzystania ich na płaszczyźnie zawodowej, podniesienie atrakcyjnosci na rynku pracy, przełamywanie barier interkulturowych, budowanie otwartości na innego człowieka w kontekście zawodowym i zdobycie nowego doswiadczenia zawodowego.

 

Okres realizacji projektu: 01.12.2012-31.05.2014

 

Grupy uczestniczące w projekcie:

1. Grupa I - 7 osób (technik hotelarstwa), miejsce odbywania praktyk - Włochy;  termin: 08.04.2012-26.04.2013

2.  Grupa II - 10 osób (technik usług fryzjerskich), miejsce odbywania praktyk - Hiszpania; termin: 06.05.2013-24.05.2013

3. Grupa III - 11 osób (kucharz małej gastronomii), miejsce odbywania praktyk - Włochy; termin: 07.10.2013-25.10.2013

4. Grupa IV - 9 osób (technik hote;atrstwa), miejsce odbywania praktyk - Hiszpania; termin: 06.01.2014-27.01.2014