Dietetyk
Gdzie jest dostępny kurs | Opis i cena kursu | Planowana data rozpoczęcia | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Andrychowie ul. Rynek 12, 34-120 Andrychów tel.: 33 875 31 22 tel. kom.: 697-818-583 e-mail: andrychow@zdz.katowice.pl www: www.kursy.andrychow.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Cena kursu: 1850.00 zł
Ilość godzin: 36
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zdobycie wiedzy w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka oraz sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Efekt kształcenia
Absolwent kursu: Tematy zajęć
Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Katowicach ul. Krasińskiego 2, 40-952 Katowice tel.: 32 603 77 94 tel. kom.: 697 818 632 e-mail: katowice@zdz.katowice.pl www: www.kursy.katowice.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Poziom kursu: I stopień
Cena kursu: 590.00 zł
Ilość godzin: 20
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Usługa „Dietetyk” jest skierowana do osób chcących zdobyć wiedzę w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka. Kurs przygotowuje do sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Wymagania dla kandydata
Uczestnikiem kursu może zostać każda osoba zainteresowana tematyką kursu. Efekt kształcenia
Absolwent: Tematy zajęć
1. Podstawy nauki o żywieniu człowieka 2. Podstawy anatomii, biomechaniki i fizjologii człowieka. Funkcjonowanie organizmu człowieka 3. Charakterystyka funkcji narządów organizmu człowieka 4. Podstawowe zagadnienia z anatomii człowieka - ogólna budowa poszczególnych układów, budowa i fizjologia układu pokarmowego 5. Proces trawienia i wchłanania 6. Charakterystyka składników pokarmowych - białka, węglowodany, tłuszcze, błonnik pokarmowy, składniki mineralne i witaminy, woda i jej znaczenie dla organizmu 7. Zasady prawidłowego żywienia - energia, bilans energetyczny, kaloryczność posiłków 8. Zasady racjonalnego odżywiania, piramidy żwieniowe, normy żywienia, tabele wartości odżywczych. Sposoby ustalania norm żywienia. Evidence based nutrition 9. Stosowanie zasad racjonalnego żywienia w praktyce 10. Określenie stanu odżywienia człowieka. Zasady prawidłowego żywienia w opraciu o piramidę zdrowego żywienia 11. Tworzenie indywidualnego planu dietetycznego - obliczanie zapotrzebowania na energię i składniki, planowanie jadłospisu 12. Elementy psychodietetyki - metody wspracia osób zmieniających nawyki żywieniowe 13. Uzależnienie od odchudzania się 14. Podtrzymywanie motywacji. Zasady dialogu motywującego w dietetyce 15. Komunikacja interpersonalna w pracy doradcy żywieniowego 16. Najczęstsze zaburzenia odżywiania 17. Fakty i mity na temat popularnych diet Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pyskowicach ul. Powstańców Śląskich 7, 44-120 Pyskowice tel.: 32 233-31-59 tel. kom.: 697-818-702 e-mail: pyskowice@zdz.katowice.pl www: www.kursy.pyskowice.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Cena kursu: 1850.00 zł
Ilość godzin: 36
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zdobycie wiedzy w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka oraz sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Efekt kształcenia
Absolwent kursu: Tematy zajęć
Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Rybniku ul. Klasztorna 14, 44-200 Rybnik tel.: 32 433 26 00 tel. kom.: 607 886 553 e-mail: rybnik@zdz.katowice.pl www: www.kursy.rybnik.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Cena kursu: 1850.00 zł
Ilość godzin: 36
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zdobycie wiedzy w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka oraz sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Efekt kształcenia
Absolwent kursu: Tematy zajęć
Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Skoczowie ul. Cieszyńska 25, 43-430 Skoczów tel.: 33 853 03 51 tel. kom.: 697 818 722 e-mail: skoczow@zdz.katowice.pl www: www.kursy.skoczow.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Poziom kursu: I stopień
Cena kursu: 750.00 zł
Ilość godzin: 40
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Usługa „Dietetyk” jest skierowana do osób chcących zdobyć wiedzę w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka. Kurs przygotowuje do sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Efekt kształcenia
Absolwent: Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Suchej Beskidzkiej Rynek 16, 34-200 Sucha Beskidzka tel.: 33 874 43 81 tel. kom.: 697-818-718 e-mail: suchab@zdz.katowice.pl www: www.kursy.sucha.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Cena kursu: 650.00 zł
Ilość godzin: 36
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zdobycie wiedzy w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka oraz sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Efekt kształcenia
Absolwent kursu: Tematy zajęć
Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Żywcu ul. Sienkiewicza 65, 34-300 Żywiec tel.: 33-861-43-46 tel. kom.: 697-818-746 e-mail: zywiec@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zywiec.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Dietetyk
Poziom kursu: I stopień
Cena kursu: 500.00 zł
Ilość godzin: 36
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Usługa „Dietetyk” jest skierowana do osób chcących zdobyć wiedzę w zakresie prawidłowego odżywiania człowieka. Kurs przygotowuje do sporządzania i projektowania diet w oparciu o programy komputerowe przeznaczone do tego celu. Efekt kształcenia
Absolwent: Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. |
TERMIN DO UZGODNIENIA |