Apetyt na pracę
![]() |
![]() |
Czas trwania projektu: 01.09.2010 r. -31.12.2010 r.
Grupę docelową projektu stanowi 12 osób: kobiety oraz osoby powyżej 45 roku życia z obszarów wiejskich i miast do 25 tys. mieszkańców powiatu gliwickiego.
W ramach projektu oferowane jest następujace wsparcie dla Beneficjentów Ostatecznych:
1. Szkolenie „Kucharz – garmażer” (czas trwania kursu: 135 godzin, w tym 105 godzin zajęć praktycznych).
Absolwenci kursu będą posiadali wiedzę i umiejętności z zakresu prowadzenia obsługi gastronomicznej gości, planowania posiłków, przygotowania i gotowania artykułów żywnościowych, przechowywania potraw i napojów, pozna zasady obsługi klienta. W czasie wykonywania swojej pracy będzie przestrzegał zasad BHP, GHP i GMP (Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej)
2. Warsztaty „Aktywny na rynku pracy” (czas trwania warsztatów: 16 godzin)
Uczestnicy kursu nabędą wiedzę i umiejętności z zakresu poruszania się po rynku pracy, a w szczególności: technik poszukiwania pracy, co ułatwić ma uczestnikom kursu dotarcie do pracodawcy, praw i obowiązków osoby bezrobotnej, umiejętności sporządzenia dokumentacji niezbędnej przy staraniu się o pracę (cv, list motywacyjny), umiejętności dotarcia do potencjalnych pracodawców oraz prowadzenia rozmów z potencjalnym pracodawcą.
Uczestnicy projektu otrzymają bezpłatne materiały szkoleniowe, poczęstunek w trakcie zajęć oraz skorzystają z refundacji kosztów dojazdu
INFORMACJE:
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pyskowicach
ul. Powstańców Śl. 7
44-120 Pyskowice
tel.: 32 233-31-59
e-mail: pyskowice@zdz.katowice.pl
Więcej o Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki na stronie www.efs.gov.pl